Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Κοτόπουλο στα κάρβουνα

Σήμερα σας έχουμε μία συνταγή για τα κάρβουνα από το Δαυλό
κοτόπουλο στα κάρβουνα.


Εκτέλεση και Υλικά

Υλικά

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κάρυ 
                      αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση


Κόβουμε τις φτερούγες σε 2 μέρη: στον "αγκώνα" και το "δάχτυλο" (από την κλείδωση και μετά το πετάμε ή το κρατάμε για ζωμό)
έτσι ώστε να μας μείνει η φτερούγα χωρίς το μυτερό μέρος. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο
για τουλάχιστον 2 ώρες. Απλώνουμε τις φτερούγες στην ψησταριά μας αφού πρώτα την έχουμε κάψει και καθαρίσει καλά από διάφορα λίπη που είναι
από προηγούμενα ψησίματα μας και καθαρίζουμε την ψησταριά μας με λεμόνι και ένα χαρτί ποτισμένο με λάδι έτσι ώστε να μας κολλήσει το κρέας κατά
την διάρκεια του ψησίματος. Επιλέγουμε πάντα κάρβουνα Δαυλός.
Μετά απλώνουμε τις φτερούγες πάνω στην ψησταριά και τα γυρίζουμε δύο φορές ώσπου και οι δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Καλή σας όρεξη....

Τις ποσότητες των υλικών μπορείτε να τις προσαρμόσετε στα γούστα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου