Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ενεργειακό τζάκι: Αποδοτική θέρμανση με οικονομικό και οικολογικό χαρακτήρα


Ενεργειακό τζάκι είναι η εστία η οποία εκμεταλλεύεται όσο γίνεται περισσότερο την ενέργεια που παράγεται από την καύση του ξύλου και  διοχετεύει στο χώρο ποσότητα θερμικής ενέργειας.

Οικολογικό τζάκι είναι η εστία η οποία είναι εφοδιασμένη με τον θάλαμο της δευτερογενούς καύσης. Τι είναι όμως η δευτερογενής καύση; Είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο εξάρτημα εφαρμοσμένο στην πλάτη της εστίας και σαν σκοπό έχει την επεξεργασία από τα κατάλοιπα της πρωτογενούς καύσης σε θερμοκρασία πάνω από 400 βαθμούς Κελσίου . Συμπέρασμα όλων αυτών είναι πως μια καλή δευτερογενή καύση δεν αφήνει καθόλου κατάλοιπα στο περιβάλλον και επιπλέον πετυχαίνουμε μεγάλα ποσοστά θερμαντικής απόδοσης που μπορεί να φτάσουν μέχρι και το 90%.
Η κύρια διαφορά ενός παραδοσιακού τζακιού και ενός ενεργειακού οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην ύπαρξη πόρτας με κεραμικό υψηλού θερμικού σοκ τζάμι. Κλείνοντας την πόρτα της ενεργειακής εστίας αφενός δεν απορροφά τον ζεστό αέρα του εσωτερικού χώρου, αφετέρου ελέγχεται το ποσοστό οξυγόνου που διοχετεύεται στον χώρο καύσης με αποτέλεσμα την μέγιστη ποιότητα καύσης και τις μικρότερες απώλειες θέρμανσης από την καμινάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου